top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣυλλογος γονέων Πεμπτου δημοτικού

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου ενημερώθηκε σήμερα ότι την προσεχή Δευτέρα 13/4/2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα γίνει δια περιφοράς και εν μέσω μέτρων καραντίνας, η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης θα εισηγηθεί, για την προσεχή σχολική χρονιά, να κλειστεί μέρος του προαυλίου του σχολείου μας για να φιλοξενήσει ελαφρού τύπου προκάτ αίθουσες που αφορούν την δίχρονη προσχολική αγωγή.

Δηλαδή, σε ένα σχολείο 300 μαθητών με ένα προαύλιο, όπου έχουμε ήδη πολλά ατυχήματα λόγω συνωστισμού, θα προστεθούν 2 αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσες τουαλετών. Θεωρούμε ότι η δίχρονη προσχολική αγωγή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και από την πολιτεία. Δίχρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια Το 2020 δεν είναι δυνατόν να φιλοξενούνται σε κοντέινερ παιδιά προσχολικής αγωγής υπό κανονικές συνθήκες (και όχι εξαιτίας σεισμού για παράδειγμα). Θέλουμε σχολεία ασφαλή για τα παιδιά μας, σχολεία που θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, σχολεία όπου θα χαίρονται να πηγαίνουν τα παιδιά μας. Δεν θέλουμε σχολεία όπου τα παιδιά μας θα κινδυνεύουν, σχολεία όπου τα παιδιά μας θα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, σχολεία όπου τα παιδιά μας το χειμώνα θα κρυώνουν και το καλοκαίρι θα καίγονται (η εμπειρία από τους μαθητές του 2ου Λυκείου που είναι σε κοντέινερ αυτό δείχνει).

Γι’ αυτό ζητάμε άμεσα να αναβληθεί η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να οριστεί ειδική μονοθεματική συνεδρίαση που θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή και η παρέμβαση των Συλλόγων Γονέων και Συλλόγων διδασκόντων των εμπλεκομένων σχολείων. Ζητάμε να χτιστούν με ευθύνη του κράτους νέα ασφαλή σύγχρονα νηπιαγωγεία που μαζί με τα υπάρχοντα θα μπορούν να φιλοξενήσουν όλα τα νήπια και προνήπια του Δήμου μας, καλούμε επίσης τον Δήμο Πετρούπολης να μην προχωρήσει στην «λύση» που εισηγείται και να διεκδικήσει μαζί μας, σχολικά κτήρια ασφαλή που θα χτιστούν σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

 Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την επαγρύπνηση των μελών μας για να αποτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου μας.

Θα μας βρει απέναντι οποιαδήποτε απόφαση παρθεί ερήμην μας και θα έχει ως συνέπεια την παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου μας.



17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page